Hoppa till innehåll

Inte ADHD

2008 Nov 20

Jag har kommit på att jag inte har ADHD. Jag är nämligen inte så brajt som alla säger att man ska vara. Jag får inte in saker lätt, jag har svårt att få saker att fastna i huvudet, jag tänker krokigt och tentorna går åt helvete hela tiden. Alltså har jag inte ADHD utan är dum och trög och långsam. Andra har bannat att dom blev placerade i särskolan fast dom hade ADHD och inte var ”särskole-elever”, kanske skulle mitt liv varit bättre om någon nisse/nissa kommit på att sätta mig i särskola. (Ja,ja, jag raljerar igen, försöker sluta, men inte idag.)

Tentor som går ut på att tolka och analysera är jag världsbäst på, men psykologi-skit-tentor där det bara finns svart eller vitt, ja eller nej, rätt eller fel –  där går allt åt skogen.

Japp, fick ett nytt nederlag idag. En omtenta till. Mitt i plugget till en annan tenta. Är inte livet outhärdligt plågsamt, så säg? Tur att jag inte är självdestruktiv längre, för då hade vinflaskan öppnats, cigaretter ha bolmats och ut och ragga one-nights… Måste ju vara mycket friskare att sitta kvar vid köksbordet och banna mig själv, håna mig själv och finna mig i mitt självförakt. Eller hur var det nu?

6 kommentarer leave one →
 1. 2008 Nov 20 15:43

  Men kära du. Jag får också UG-tentor. Handlar det inte om att du har dålig koncentration, du kanske läser och läser men att det ej går in för att du inte koncentrerar dig? Du äter ju ingen medicin heller. Man märker så tydligt på dig att du är intelligent, och det vet du också!

  kram.

 2. 2008 Nov 20 15:58

  Åsa: Tack för svar. Jag vet egentligen att jag är smart, jag kan bara inte ta fram den vetskapen när jag ramlar ner i mina hål. Det är synd. Tur att det finns andra – som du tex – som kan påminna mig då.

  Är egentligen rätt less på att tycka synd om mig själv, tyckte jag började få en mer positiv självbild nu på senare tid. Skyller denna svacka på mensen och medföljande värk. Så skönt det är att vara kvinna och kunna skylla på hormonerna… 😉

 3. 2008 Nov 20 16:17

  Ja du kan ju allt ändå mycket väl ha ADHD… för det kan ju mycket väl vara koncentrationen som busar ibland. Kanske sitter man och lägger all energi på pluggandet och har inga störande moment omkring sig, men så likt förbaskat kommer man på sig själv med att ha läst en hel sida och INGET har gått in… :O

 4. 2008 Nov 20 21:26

  Jag kan också vara sååå påläst och kan ALLT, men så sitter jag där i salen bland alla andra och det blir tvärstopp. När jag kommer ut, kommer jag ihåg allt igen. Fyfan. Men nu har jag rätt till ett eget rum när jag skriver tentor. Detta skall jag utnyttja! jag skiter fullständigt i vad lärarna ev. skulle tycka.

 5. 2008 Nov 21 21:42

  Att vara brajt handlar inte om att få in saker i huvudet lätt. Det handlar om förmåga att reflektera över sakers tillstånd och att tänka på sitt eget sätt. Taskigt memorerande av fakta är en typisk adhd-grej. Det har ingenting med intelligens eller begåvning att göra.

  Jag önskar att du inte skulle döma dig själv så hårt, vännen!

 6. 2008 Nov 22 11:01

  Birgitta: Tack! Det där behöver jag höra. Om och om igen. Döma mig själv hårt är tyvärr något jag är mycket bra på. Har alltid sysslat med detl, men jobbar på att vara snällare mot mig själv, inte pressa mig själv och se mig själv i ett mer positivt ljus.
  Ibland funkar det och ibland inte…. :-S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: