Hoppa till innehåll

2008.09.30 Konformitet

2008 Okt 19

Det här är ett spännande ord och jag måste erkänna att jag blev väldigt vuxen innan jag förstod vad ordet innebär. Som det är nu vet jag vad ordet betyder men inte vad konformitet gör för nytta. Det jag vet är att jag själv fastnat i ett konformitet-beteende. Jag vill inte sticka ut, jag vill inte att andra ska förstå att jag inte är som dom. Jag vill SMÄLTA IN. Jag läste ett inlägg av WitchBitch som berörde detta ämne (jag skulle länka till det inlägget om jag visste hur) och medan jag läste satt jag och skämdes över mig själv.

Jag har tappat min talförmåga sen jag började studera för ett år sen. I början, innan jag kände någon i klassen, sa jag fortfarande var jag tyckte, var aktiv och diskuterade med lärarna utan att fundera över hur andra skulle uppfatta mig eller vad mina frågor skulle kunna avslöja om mig som person. Men nu har jag förvandlats till en räddhågsen lite skolflicka igen, sån som jag var i tonåren, i högstadiet. Men nu är jag banne mig för gammal för att vara sån. Nu är det dags för mig att ta tag i mig själv och skaka om. Om det är något jag gör bra så är det ju just att prata och argumentera.

Åååh, det är så mycket tankar som rör sig i mitt huvud nuförtiden. Jag blir så trött av allt tänkande så nu tänker jag minsann sova – fast klockan bara är 21.30!

One Comment leave one →
  1. kani permalink
    2012 Nov 11 17:29

    bra skrivet !!! det gör du rätt i , var dig själv och bry dig inte om vad andra tycker 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: