Hoppa till innehåll

Sömn

2009 Dec 30
tags:

Nu har jag köpt Neurol. Dessa små piller ska alltså hjälpa mig sova står det på burken. Det står också att de kan användas vid oro. 1-2 tabletter vid oro dagtid och 2-4 tabletter för insomning. 100 tabletter i en burk. Borde räcka rätt länge, så 79 kr kändes helt ok. Tanken var att jag bara skulle ta 2-4 tabletter per kväll för insomning, oro på dagarna lider jag faktiskt inte av. Min popcorn-hjärna stör mig mest när jag ska somna.

4 st tabletter gör typ ingenting för mig, de gör mig knappt ens avslappnad. Jag tar 5 tabletter en timme innan jag ska sova. Sen, efter en timme eller en och en halv måste jag ta 5 till. Då tar det ungefär en halvtimme till så sover jag som en bebis! Vaknar sen runt 3-3.30, men då kan jag i alla fall somna om nu för tiden. Så det är bra. Men det går alltså åt 10 tabletter varje kväll!

Burken kommer inte räcka länge.

6 kommentarer leave one →
 1. 2009 Dec 30 11:06

  hahahaha….dessa hjälper nog inte på sådana som oss! Jag har testat dessa också…skulle nog behöva hela burken i ett svep för att KANSKE få en effekt.

  Då blir det dyrt! =o

 2. genrep permalink
  2009 Dec 30 16:51

  Försöka kan man alltid. Men jag tror mer på melatoninpreparat i så fall. Fast då måste du begära att få det hos en doktor. I Sverige räknas det fortfarande som läkemedel. Gott nytt!

 3. 2009 Dec 31 4:51

  Berätta gärna hur det gick, jag är nyfiken!

 4. 2009 Dec 31 18:26

  Jag kan berätta nu att dessa piller fungerar OM jag tar 10 st vilket är mer än dubbelt så mycket mot vad som är rekommenderat.
  Min plan är att ta mig till en läkare och få ”riktiga” insomningstabletter (som ex.vis Stilnoct – MrsM använder dem och jag vet efter test att en halv sån får mig att sova gott) Men att gå till läkaren är något jag hatar, så det lär väl ta ett tag innan jag kommer iväg…

 5. genrep permalink
  2010 Jan 03 11:18

  Jag skrev i min förra kommentar om melatonin. Läs gärna vad Smultronet skriver som provat preparatet Cirkadin, som innehåller melatonin. http://smultronets.wordpress.com/2009/12/21/att-gaspa-ett-av-kroppens-under-om-somnlakemedel/

 6. 2010 Feb 19 8:46

  Måste hålla med Melatonin är förstahandsval, många med ADHD, Asperger och Autism verkar ha avikelser i Melanoninregleringen, har man det så fungerar ett extra tillskott melatonin alldeles utmärkt.

  http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=10416
  De ”nya fina” preparaten som circadin fungerar dock sämre på personer med ADHD som verkar behöva en större dos med en gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: