Hoppa till innehåll

Sömnsvårigheter

2009 Dec 26

De återkommer med jämna mellanrum, de här sömnproblemen. Eller, ska jag vara helt ärlig, framförallt mot mig själv, så återkommer de inte, de är ständigt med mig som läget är nu. I flera veckors tid har jag haft svårt att somna. Kan ligga och vrida på mig i timmar. När jag väl somnar sen är det inga problem för mig, jag sover oftast som en stock. Det största problemet är väl att man är så himla trött när det är dags att gå upp. Och sen så himla pigg när det väl är dags att sova igen på kvällen…

Ja, jag dricker kaffe på kvällen. Ja, jag har oregelbunden dygnsrytm. Ja, jag spelar datorspel sent på nätterna ibland. Förr har det funkat utan problem. Men nu verkar allt störa min sömn. Det räcker med att katten rör sig.

Det är hjärnan som är för alert, skulle jag vilja påstå. Jag hör och registrerar precis allt och allt som jag någonsin kommit på att jag behöver få gjort poppar upp som popcorn i mitt huvud och får mig stressad och otroligt vaken! Det går inte heller att stänga av.

Igår löste jag det med ett glas mjölk, lite hostmedicin (nej, jag har inte hosta), en stark värktablett och massor av gråt. Kvällen/natten innan har jag löst det med alkohol. Innan dess har jag mest ignorerat att gå och lägga mig…

Jag tror minsann att det är dags för mig att skaffa mig insomningstabletter. Trodde det skulle dröja tills jag var typ 50 innan jag skulle börja med såna. Tydligen inte.

One Comment leave one →
  1. 2009 Dec 31 4:50

    Svåra jobbiga sömn, den blir knappt av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: