Hoppa till innehåll

Retards

2009 Nov 08
tags:

Några såna har hittat hit nu. På grund av ett av mina  inlägg om svininfluensavaccin.

Sjävklart måste man inte tycka som jag gör, självklart får man skriva sin ståndpunkt i kommentarer hos mig (jag har hittills inte tagit bort en enda) men man kan väl ändå göra det med en respekt för varandra och i någon slags god ton? Jag är för diskussioner och argumentationer men emot pajkastning och sandlådebetéende.

Jag är van vid att mina läsare är snälla och medkännande personer som försöker se det goda i en människa som jag själv. Jag inser nu att jag har varit bortskämd. Om det är ok med resten av världen vill jag gärna fortsätta med det.

Kram till alla Er som förtjänar det. Jag hoppas Ni vet vilka Ni är!

8 kommentarer leave one →
 1. 2009 Nov 09 9:33

  Oj, ja nu har jag läst in mig lite. Har ju varit lite upp och ner i mitt mående det senaste och inte orkat.
  Jag har också mycket lite förståelse för när folk blir otrevliga om man inte har samma åsikt som dom. Varför ska det vara så svårt att respektera andra och försöka vara vänlig?
  Jag förstår du reagerar.

  Själv har jag tagit beslutet (ännu i alla fall) att inte vaccinera mig därför att jag tror det är som att välja mellan pest eller kolera. Jag har nog förgiftat mig själv också genom livet på många sätt men litar på att min kropp nu kommer fixa även ev svininfluensa. Och om den inte gör det….so be it! Då är det väl dags då.
  Jag är kanske inte tillräckligt rädd om mig för att vilja leva heller så att vaccinet står så högt i kurs hos mig. Skrämmande nog kanske så kvittar det liksom.
  Och jag har inga barn heller så jag har inte den anledningen till att liksom vara rädd om mig heller. Och ingen karl…. katterna då förstås….hmmmm.

  Kanske låter oansvarigt men jag litar på att det blir bra, på ett eller annat sätt.

  • 2009 Nov 09 10:41

   @Judith: Jag tycker inte alls det är oansvarigt att inte ta vaccinet. Eftersom vaccinet inte är testat så VET vi ju inte om det funkar. Hade jag inte ansetts vara en av riskgrupperna så hade jag nog inte heller tagit. I Uppsala räknas alla studenter till någon slags riskgrupp så vi fick gå före allmänheten. Jag gissar att det har att göra att vi i Uppsala är en stor del av befolkningen och om en av studenterna smittas av svininfluensan kommer det börja spridas som en löpeld då vi studenter rör oss i ”flock” ;-). Sen är det dessutom (vad jag förstått) unga vuxna som drabbas hårdast av denna influensan istället för äldre som oftare drabbas hårdast av ”vanliga” influensor. När jag sen fick höra att en kompis kompis drabbats och låg med extralunga i Danmark (hon var i min ålder) kändes det än mer självklart att jag skulle ta den…

   Men det är som sagt mitt val, och det grundar sig bara på en magkänslan. Jag vill inte övertyga någon att ta vaccinet. Jag vill snarare få folk ska följa sin egen känsla och tanke. Ingen annan ska ta det här beslutet åt dig, då det är ett så pass osäkert beslut. Det är det jag försökt få fram (på mitt klumpiga vis) men uppenbarligen inte lyckats med…

 2. 2009 Nov 09 12:46

  Jo, jag tycker du lyckades få fram det du ville… att det var var ditt eget val… och likaväl så mitt. 🙂
  Jag ville bara berätta om mitt val! 😉
  Men jag förstår dina tankar också och i helgen fick jag veta en kompis brorsa dog i svininfluensan och han var i min ålder och hade blivit hemsänd med medicin mot lunginflammation och hittades sedan död! Så jo visst får man sig en tankeställare.

  Men jag tänker nog fortfarande som så att ska jag dö så ska jag dö och om det är dags nu så ok då! Då är det säkert en mening med det också.
  Men jag rör mig heller inte ut i den typ av ”flock” som du gör heller så jag utsätts inte för risken på samma sätt och rör mig inte ute bland folk så heller. Kanske och troligen hade jag tänkt annorlunda då också eller om jag haft barn eller nåt.

  Jag håller i alla fall med dig till 110%…. det är var och ens egna val och ingen har rätt att säga man gör fel eller rätt. Förresten så tror inte jag det finns något som är rätt eller fel! Bara bra eller mindre bra. 🙂

  • 2009 Nov 09 22:43

   @Judith: Tack, skönt att höra att jag lyckats få fram det jag tänkt. Med tanke på vissa kommentatorer så har det inte varit helt självklart… Jag förstår ditt val och jag känner precis som du att det inte finns något rätt eller fel val här. 🙂 Kram

 3. 2009 Nov 09 15:25

  Jag börjar då vara livrädd och tror jag ska gå iväg och vaccinera mig. det dör ju folk hela tiden i svininfluensan, och jag börjar bli nojig. Hade inte alls tänkt vaccinera mig, trodde det hela var överdrivet, men nu vet i tusan vad jag tycker längre. Jag respekterar då var och ens beslut, skulle inte ens idas ägna en tanke på varför och varför inte, är upp till var och en. Du har så rätt!

  Ha det gott!

  • 2009 Nov 09 22:44

   @Tristess: Tack för förståelsen, och lycka till hur du än väljer att göra. Kram!

 4. 2009 Nov 09 20:22

  sånna människor gör mig så trött. det är då man överväger att skaffa en hund istället och typ umgås med djur. haha! 🙂

  http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12938863

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: