Hoppa till innehåll

Svininfluensa #4

2009 Nov 05
tags:

Jösses vilket gensvar Svininfluensa #3 fick!!

Det sjuka är att jag skrev det inlägget som en reaktion på ett påhopp jag fick av en kompis för att jag tagit sprutan. Lite som ett försvars-inlägg för hur jag kunde vara så dum att ta sprutan… Nu har jag inte fått göra mycket annat än att försvara samma grej i kommentar efter kommentar!

Hallå! Det är ju inte direkt så att jag kan ta tillbaka min vaccinering. Sluta hacka på mig! Fast samtidigt tycker jag i och för sig att diskussionerna är rätt trevliga och intressanta. Mycket dubbelbottnat detta!

Nu till en annan spännande aspekt av vaccinering av svininfluensan i Sverige. Förut har Sverige varit uppdelat i två läger – de som rekommenderat att vaccinera gravida och de som inte gör det (längre). Idag upptäckte jag att Sverige är uppdelat i läger även i andra frågor nämligen antalet doser varje individ bör ta. I södra Sverige (där mannen bor) ges två doser medan man här i Uppsala och norröver bara ger en. Jag och en kompis diskuterade detta och vi tyckte båda att det var helt galet att lilla Sverige inte klarar av att enas om direktiven landet över. Efter detta läste vi om exakt samma fenomen på den alltid så ”pålitliga” nättidningen Aftonbladet: ”En dos – eller två? Ingen vet”

3 kommentarer leave one →
 1. 2009 Nov 05 16:22

  Ja, jag står då på samma sida som dig. Fattar inte att folk blir så upprörda.

  • 2009 Nov 05 18:27

   @genrep: Tackar! Känns bra med lite förståelse som omväxling… 🙂

 2. 2009 Nov 17 11:35

  Bra att du tagit ditt sammhälsansvar och vaccinerat dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: