Hoppa till innehåll

Partiledardebatt SVT2

2009 Okt 14

Jag börjar titta på såna här typer av program emellanåt i tron att jag inte ska hetsa upp mig och bli förbannad. Men det blir jag. På Socialdemokraterna. På deras självgodhet framförallt, även om det finns fler saker att reagera på.

Mona Sahlin och Socialdemokraterna försöker på allvar skjuta över alla Sveriges problem på Moderaterna och resten av det blåa blocket medan de själva försöker se helt oskyldiga ut. Men allvarligt, vilket parti är det som suttit flest år vid makten? Vilket parti är det som har haft mest tid på sig att få Sverige på fötter utan att ha klarat just det? Vilket parti är det som under längst tid haft förmånen att sabba Sveriges ekonomi, Sveriges invandrarpolitik och Sveriges sjukvård?

Just det – Socialdemokraterna.

Ändå försöker de skylla allt detta ”onda” på Moderaterna och deras kumpaner.

Om man kollar en liten snutt bakåt i historien ser man att Moderaterna kommer till makten när Sverige är i KRIS. Titta på 90-talet och titta nu. Svenskarna får nog med att vänta på de vallöften som de röda aldrig håller och röstar därför till slut på de blå. Mer för att få en förändring från de rödas passiva regim snarare än att svenskarna tycker som det blå laget.

Det man kan lita på vad gäller det blåa laget är att det inte är rädda för att ta jobbiga beslut. De är inte rädda för att inte vara kompisar med hela svenska folket. De gör det som krävs för att få vända båten. De vet att det är de som måste göra skiten, för ingen annan vågar. Svenska folket surnar förstås till och röstar återigen på de mesiga röda. Men på de 4 år vid makten som Moderater mfl har fått tillgodo har de blå gjort mer för Sverige än vad Socialdemokrater mfl gjort under ett helt århundrade…

Glöm inte det, Mona Sahlin! Stig av dina höga hästar och se ditt eget lags svagheter och jobba med dem istället. Förnya er, förändra er! Se er egen sanning i vitögat om ni vågar!

Nu är Fredrik Reinfeldt arg. Jag förstår honom…

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: