Hoppa till innehåll

Migrän

2009 Okt 11
tags:

migraineIgår slog helvetet till IGEN! Jag fattar inte hur ofta migränanfall kan komma. Från början hade jag ett intervall på 16 år från anfall nr 1 till anfall nr 2. Sen kom nr 3 för någon månad sen (ca en månad från anfall nr 2)som jag lyckades hejda lite och sen nr 4 igår. Det sitter kvar ännu. Om jag rör huvudet fort eller om jag böjer mig ner.

Bilden jag valde visar ungefär hur mitt synfält blir innan migränen verkligen slår till. Det är skitjobbigt att inte kunna fokusera och ens synfält blir små brottstycken av hur det egentligen ser ut. Vet inte vad som är värst, huvudvärken eller synförvirringen…

Jag läste på vad som kan utlösa migrän och stress är en vanlig grej, samt hormonändringar. Men just nu känner jag inte att jag stressat så sjukt mycket och inte heller några hormonförändringar just nu. Då får man gissa på att man ätit nåt som kan utlösa anfallet. Men jag åt inget igår jag inte äter annars. Strange!

En annan sak jag läste på vårdguidens sida om migrän var att många känner sig irriterade, hyperaktiva eller sugna på sötsaker. Jaha ja, det förklarar ju senaste dagarnas överdrivna irritation och ilska. Sen började jag även fundera på om vi med adhd har en förhöjd risk att få migrän eftersom vi är känsligare för stress (även om jag som sagt inte känt mig så där galet stressad just precis nu).

Tack och lov har mannen kvar ett fåtal starka värktabletter från hans operation så jag tar halvor av dem istället för mina vanliga mes-Alindrin.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: