Hoppa till innehåll

Svininfluensa…

2009 Sep 20

har jag inte. Och jag tror inte riktigt på den hets som uppstått kring den heller. Det sägs att det är en ”vanlig” influensa och det har jag haft en gång för några år sen, kanske fler än jag tror. Hur eller hur så har jag överlevt dem alla och jag brukar aldrig ta nåt influensavaccin. Får jag sprutan gratis så sure – jag kan ta den.

Hur eller hur såg jag på programmet Plus för ett tag sen där Sverker ifrågasatte den ökade andvändningen av handsprit och frågade någon smart smitt-kunnare om det var nödvändigt med handsprit. Hon sa självklart NEJ, eftersom annars hade hon inte fått vara med i programmet, men hon tillade att det räcker med att tvätta händerna noga och sen inte pilla sig i ansiktet så mycket. Uppenbarligen är de bästa smittovägarna just ögon, näsa och mun. Jag kände mig nöjd med mig själv när jag hörde detta, för jag plockar mig sällan i ansiktet (förutom när jag har finnar).

Kan någon då förklara för mig varför jag NU ständigt kommer på mig själv med att ha mina fingrar i ögonen, i näsan och i övriga ansiktet? 😯

3 kommentarer leave one →
  1. 2009 Sep 21 8:16

    Hej hitta just hit..kul inlägg. För visst påverkas man mer än man tror av media. Milla:)

    • 2009 Sep 21 22:26

      Hej Milla och välkommen hit! Visst är det så att man påverkas. Uppenbarligen fast man inte själv vill! 😉

Trackbacks

  1. Svininfluensa #2 « Annorlunda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: