Hoppa till innehåll

Efter 10

2009 Sep 11
tags:

Idag satt två pastorer från församlingen i Knutby hos Malou och fick försvara sitt beteende, sina uttalanden och sin tro. Som jag har berättat förr kommer jag från en kristen bakgrund och på något sätt kommer det alltid att färga mitt omdöme, vara sig jag tycker det är bra eller dåligt.

Det jag reagerar på först och främst är att dessa två pastorer (jag minns ej namnen nu) sitter och ”ålar sig” i soffan. De vrider och vänder på sig själva och på sina ord. På något sätt känner jag att om ni nu har en gammaldags syn på hur kristna människor borde bete sig så STÅ FÖR DET! Börja inte bortförklara eller tona ner. Det gynnar er inte ett dugg.

Sen blir jag irriterad på Malou. Hon frågar frågor, men låter inte pastorerna svara färdigt innan hon avbryter för nästa fråga. Detta verkar vara ett vanligt fenomen hos programledare och jag stör mig alltid på det. Vill man ha en debatt om något lär man väl låta de utfrågade svara efter bästa förmåga… Men det är bara jag, jag har säkert fel.

Ytterligare lite senare funderade jag på om det skulle anses politiskt korrekt i Sverige att korsförhöra förespråkare för t ex islam på samma sätt som dessa personer har korsförhörts sen tiden för morden år 2004. Skulle inte tro det, men av någon anledning så får inte religionsfriheten appliceras på kristna, bara på andra religioner.

Man skulle kunna tro att jag, p g a min bakgrund, skulle vara extra hård mot ”kristna galningar”, men istället försvarar jag dem gärna. Jag kan se att de inte har samma spelregler som andra människor för deras värld är påverkad av stark social kontroll och hjärntvätt. Hur kan man kräva att dessa människor ska fungera som normala människor gör? De är inte normala! Förresten, vem bestämde vad som är normalt och sen när började vi lyssna på det? Vem vill vara normal och vad hände med accepterandet av mångfald? Är det inte det som är tjusningen med ett samhälle, att vi alla är olika, kommer från olika bakgrund och erfarenheter och att vi kan lära oss nya saker från varandra?

Nej, jag förespråkar inte mord i Guds namn. Det är inte det jag säger. Det jag säger är att de som var skyldiga till mord har fått sina straff. Granskning av församlingen och deras arbete har redan utförts – många gånger och ofta. Vi kommer aldrig att få förespråkarna för denna församling att säga det vi vill att de ska säga. Ge upp!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: