Hoppa till innehåll

Äldre män

2009 Jun 24

Jag hyser inget som helst förtroende för äldre män.

Så. Där var det sagt.

Äldre män är för mig ett ”släkte” som tror sig stå ovanför lagar, regler, normer, och hyfs. De vill alltid äta kakan och ha den kvar samtidigt och när det inte går blir de så in i hoppsan förbannade!

Jag jobbade under flera år på en järnhandel där den större delen av kunderna föll in under epitetet ”äldre män”. De ville ofta ha rabatt  ”för du lilla flicka är ju så sööööt, och jag verkar väl vara en trevlig karl…” Jo, tjena, och jag fick jobbet här för att jag är så jävla dum i huvudet – men söt, ville jag oftast svara. En annan grupp av äldre män vägrade ens tilltala mig eftersom jag var av fel kön. ”Vad gör en kvinna i en järnhandel?” I början försökte jag överbevisa dem men efter ett tag kände jag att det var straff nog för dessa stackars äldre män att de först och främst var så urbota dumma i huvudet samt att det alltid var längre kö till de manliga säljarna. ”Där kan ni stå” tänkte jag lugnt för mig själv…

En annan grupp av ”äldre män” vill som sagt äta kakan och ha den kvar. Jag snackar självklart om älskarinna-fenomenet. De anser sig själva vara guds gåva till kvinnan så de måste självfallet få ha minst två kvinnor samtidigt. Om någon avslöjar dem blir det förbannade på den stackare som hade civilkurage nog att avslöja dem. Inte på sig själva för att de just spelat bort hela sitt liv för ett bra/spännande ligg.

I Byhålan är det väldigt vanligt med älskarinna-beteendet. Säkert på andra ställen också men här är så litet så ”alla vet” vem som gjort vad med vem… Men ingen säger något.

Gubbsjuke-syndromet finns här också. Det går ju lite i linje med älskarinna-fenomenet. Älskarinnan är sällan lika gammal som frugan som sitter hemma och väntar. Lika så är det med den flickvän de skaffar efter skilsmässan. Nej, det inte är inte samma tjej som älskarinnan vilket skulle ha varit logiskt. Nej, det är ju för komplicerat för dessa ”äldre män”. Lättare att hitta någon ny liten flicka som inte ställer några krav utan blir glad för en gratiskväll på krogen och en ny klänning. 😉 Samtidigt tittar dessa äldre män på sin unga flickväns kompisar och hittar på en massa härliga fantasier om vad som ska hända när han tröttnat på den tjej han har just nu…

Det här är vad jag ser en helt vanlig dag i solen på en uteservering på en av Byhålans mest populära krogar. Ägaren har själv satt ribban med en 20-årig flickvän (hon var väl 16 när de träffades) och hans personal går runt i kortkort och tajta t-shirts och är sällan en dag över 20 (och värdelösa servitriser men det hör ju inte hit). Hahahahah! Det är så kul att se honom gå runt och sprätta!!

Självklart fattar jag att allt detta besvär jag har med ”äldre män” är något slags hjärnfel jag fått från min relation (eller icke-relation) med pappa. Det komiska är att jag hela tiden får nya bevis på att jag har rätt, fast jag antagligen egentligen har fel.

One Comment leave one →
  1. 2009 Jun 26 12:26

    Detta har jag inte ens tänkt på. Ska försöka att inte tänka på det heller. Förträngning i en sisodär 15 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: