Hoppa till innehåll

Vild-katt

2009 Apr 23

En sån har jag. Han är en innekatt som helst skulle vara utekatt om han själv fick välja. Men i det område där vi bor är det mycket trafik så utelivet får vänta tills vi bor någonstans där det är lugnare.

Min lilla (eller lilla – han har blivit rätt stor nu) kissekatt blir till och från ganska obstinat, rastlös och vild och i morse var ett sådant tillfälle. Jag satt och drack mitt morgonkaffe i lugn och ro när jag hörde världens krasch utifrån hallen. Det lät ungefär som när posten dimper ner på golvet genom dörrfacket fast flera gånger värre! Jag gick till hallen för att kolla vad som hänt och inte ens i min vildaste fantasi kunde jag ana kaoset som uppstått där! På en bänk i hallen har jag/vi en korg där vi lägger allt sånt där som inte riktigt har någon plats någon annanstans. Där i hamnar allt från kvitton till klädborste, solglasögon, nycklar, skokrämer – ALLT! Denna korg hade katten dragit ner i golvet så att alla grejer flugit över golvet över hela hallen! Så här i efterhand önskar jag att jag tagit en bild så ni andra kunnat se eländet!

Som ni nog anar drog jag några fina svordomsramsor när jag såg eländet. Att krypa runt på alla fyra och leta ”skrot” var inte ett sätt jag planerat att spendera min korta morgontid på. Jag muttrade och knorrade och var allmänt sur över att katten aldrig kunde göra något rätt! Klumpighet är liksom ett av hans huvudsakliga karaktärsdrag. Graciös som en katt funkar inte här hemma! Men efter att ha krypit runt ett tag insåg jag att jag omedvetet börjat rensa i en spara- och en slängahög. Så när jag hittat alla grejer åkte ena högen ner i korgen igen och resten slängdes. Det där ett sånt där projekt som skjuts upp hela tiden. Jag har vetat länge att korgen borde rensas men det känns aldrig akut nog att ta tag i.  Nu blev det gjort!

”Inget ont som inte för något gott med sig!”

2 kommentarer leave one →
  1. 2009 Apr 23 21:14

    Tacka katten för detta tilltag alltså! =)

    Ja då kan du ju tänka dig hur det blir när mina två yngre far omkring. Då jäklar får jag ducka…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: