Hoppa till innehåll

Rökutveckling

2008 Dec 18

Skulle värma en sån där nyttig fryst pizza idag. Satte igång ugnen och väntade på att den skulle bli varm. Efter en stund blev ugnen varm och köket började lukta vitlök. Visst sjutton, mannen gjorde ju vitlöksbröd häromdagen där vitlöks-smöret rann över och droppade ner hela ugnen. Då sa han: ”Det här måste VI ta bort sen för det kommer lukta fan nästa gång annars.” Det var ingen som gjort det – uppenbarligen.

Så nu stod jag där i köket med en ugn fylld med vitlöksrök. Jag öppnade ugnsluckan och satte in pizzan och tänkte att vitlöks-rökt pizza borde väl inte vara fy skam? Efter ett tag slutade det lukta vitlök utan övergick till den härliga lukten av BRÄNT. Nu började jag tvivla på min hurtiga idé med rökt fryspizza…

Efter 15 minuter var det dags att ta ut pizzan och med andra ord öppna ugnsluckan igen. Ut vällde det ännu mera rök! Att brandlarmet inte gick igång vid det här läget är för mig ett mysterium.

Mannen kläcker ur sig: ”DU skulle verkligen ha gjort rent ugnen innan DU satte in pizzan!” Som om det bara vara mitt fel att ”VI” inte gjort rent ugnen efter att HANS vitlöksbröd förstört VÅR ugn…! (Ok, jag åt också av vitlöksbröden så jag gissar att vissa anser att det faktiskt var VÅRA vitlöksbröd, inte bara hans.) Mitt svar blev: ”Jag kollade inte, jag trodde att DU fixat det efter att DU gjorde vitlöksbröden.” Mannen tystnade något, tack och lov, vi slapp i alla fall ha någon fånig maktkamp om vem som hade rätt den här gången.

Vad är det med män och hushåll. Det verkar finnas någon oskriven lag om att det är kvinnans ansvar när något i hemmet inte är som det ska, men mannens förtjänst när något är bra. Det är ju helt sjukt! Det är precis likadant med datorer och tv – fast sakerna oftast pajjar när mannen pillar på dom så får JAG frågan om vad JAG har gjort med grejerna som får dom att krascha!

Nu finns det så klart vissa människor som menar att jag drar alla över en kam fast det bara är just min man som beter sig på ett visst sätt. Men det är inte sant, det är inte bara han. Mitt ex var likadan, MrP är också sån och Kosmos har samma tendenser. Mina killkompisar är såna och mina tjejkompisars killar är såna. Jag kan hålla med om att jag drar alla över en kam, men jag gör det inte helt ogrundat. Faktiskt.

One Comment leave one →
  1. 2008 Dec 18 23:06

    Vitlöksbröd, mums, det måste jag göra imorrn!!

    Haha, jag orkar aldrig göra rent. Det får helt enkelt försvinna av sig själv, all skräp. Det gör det, efter ett tag.

    Svar:
    Jag är väl lite av samma skola som du. Blev mest irriterad över mannens kommentar… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: