Hoppa till innehåll

Out

2008 Nov 26

Jag har i ett par dagars tid kännt mig redo att outa mig själv.
Att sluta vara anonym här på bloggen.

I går var jag riktigt nära att sätta ut en bild på mig som profilbild.

Men så kommer tankarna:
Var ska jag då skriva av mig allt som pågår i mitt huvud, utan att behöva sensurera mig själv och tänka efter före och allt annat jag verkligen suger på att göra? Det går ju faktiskt inte.

Hur ska jag kunna se folk i ögonen som jag skrivit om här, som ingen i dagsläget vet vem det är, men som folk kan börja klura ut om jag visar mig?
Nä, det är nog bättre som det är nu. Att jag är jag på webben, men att jag inte har något namn.

Vad är ett namn?
Bara en beteckning egentligen. Inser att mitt namn inte säger något alls om vem jag är. Det gör det bara lättare för folks hjärnor att koppla ihop det jag skriver här med deras verklighet. Men det jag skriver här är inte skrivet för att underlätta för någon annan. Det jag skriver här är bara för mig, det är för att göra min värld bättre, lättare och mer förståelig.

Så nu är det bestämt.

Ingen outning.

Inte nu.

Kanske aldrig någonsin…

5 kommentarer leave one →
 1. 2008 Nov 26 12:55

  Personligen tycker jag att det är mycket roligare att ha en bild till en blogg och person, men mest kanske för att jag behöver bilder för att kunna ta åt mig av text. Ex. så vill jag gärna ha bilder i böcker, då förstår jag så mycket mera. Sen kan jag tycka att att en blogg blir mer intressant med ett ansikte till… Well, smaken. Huvudsaken är väl att skribenten själv gör som den vill. Jag var hemlig länge, för tt ”skydda” min familj, brorsan är högt uppsatt i politiken med mera, men vaf fan, liksom. Jag har inget att skämmas för, kom jag på.

 2. 2008 Nov 26 12:56

  helt apropå! du är väl Haj inom sociologi? vad fan finns det för olika teorier inom relationsförklaringar resp. systemförklaringar?? 😀

 3. 2008 Nov 26 17:08

  Fatta vad coolt om jag hade kunnat svaret på din fråga. 😀
  Har ingen aning, dessvärre… 😦

  Berätta gärna för mig sen när du vet, jag kommer säkert att behöva kunna det senare! 😀

 4. 2008 Nov 27 11:30

  Skall försöka greja detta 😉

 5. 2008 Dec 01 22:07

  Hej! Jag tycker inte du ska ge ut dig om du inte känner att du ska det. känn ingen press. Men jag håller med vad haggan skriver om att det är lättare med ett ansikte till den man läser om. När man läser många olika sidor blir det jobbigt att hålla reda på vem som är vem. Man vill gärna ha en bild att kopla ihop texten med. Men jag tror det skulle funka lika bra med någon annan bild. Inte en helt intetsägande bild då. Tänkte att om du hittar en bild på något som säger något om din personlighet. En bild kan ju visa vem du är, även om det inte är ett porträtt. annars kan du ju ta kort på ditt bakhuvud eller dina fötter eller med en så fruktansvärld grimas att ingen känner igen dig ändå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: