Hoppa till innehåll

Äktenskap eller inte

2008 Nov 06

Hörde på SVT:s nyheter att samkönade ska få ingå äktenskap. Vilket principiellt är helt rätt, jag gillar verkligen inte orättvisor. RFSU tycker att lagen är felaktig eftersom kyrkor och frikyrkor har rätt att välja bort par, vilket i praktiken kommer innebära att samkönade antagligen inte alls får möjligheten att ingå äktenskap, fast lagen säger att de får. Jag håller med här med, det här verkar inte vettigt. Lagen ska antingen säga ja, eller nej, inte njaaaee…!

Sen kom det som fick mig att sätta i halsen, och det är här jag vet att jag kommer göra andra upprörda, men RFSU vill ta bort vigselrätten från kyrkan och göra den till ett myndighetsutövande. WHAT??!!!! Nehej, du, där går gränsen och min reptilhjärna går igång direkt. Va fan, här får man staten att fodra kyrkan att gå emot sin egen övertygelse, vilket är att äktenskapet ska ingås av en man och en kvinna, och är ändå inte nöjda?! När är RFSU nöjda? När alla kyrkor är nedbrända och alla samfund är upplösta, och varför inte döda alla kristna när man ändå är igång?

RFSU är bra på att fixa kondomer till ungdomar, men i övrigt är de bara ett gäng bittra människor som drivs av hämdbegär, verkar det som. ”Kyrkan är elak, nu vill jag döda den!” Dessutom vill människan alltid ha det människan inte kan få, så när äktenskapsbiten är fixad hittas något annat att gnälla om. För det är vår natur. Och vem har lärt RFSU att man ska få allt man pekar på? Jag har minsann aldrig fått allt jag pekat på? Har det att göra med att jag är heterosexuell? Borde jag lämna in en diskrimineringsanmälan för att jag tex inte fått MVG i ämnen fast jag själv tyckte att jag förtjänade det? Vart går gränsen för vad som är diskriminering och vad som är ”shit happens”?

Ja, jag förstår mycket väl att min reaktion inte är politiskt korrekt eller rationell, men vad sjutton, vem orkar vara politiskt korrekt och rationell?

2 kommentarer leave one →
  1. 2008 Nov 06 18:51

    uuh!!!! vad i helvete, måste de slå RUNT?! typ, ge igen? vad fan blir bättre av det? jävla höns!

  2. 2008 Nov 06 19:33

    Exakt vad jag funderade på…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: