Hoppa till innehåll

ADHD

2008 Okt 20
tags:

Ok, jag ska officiellt erkänna att jag hatar dom 4 bokstäverna.

Jag hatar det faktum att det är mina 4 bokstäver.

Jag är inte alls tacksam för min diagnos, för att jag på så sätt kan unna mig att  känna mig speciell och unik. Om jag ska vara riktigt ärlig sitter jag just nu och försöker komma på hur jag på bästa sätt ska få bort min diagnostisering. Vart vänder jag mig och varför skulle jag över huvud taget gå till en psykolog in the first place?! En psykolog som dessutom snällt diagnostiserade mig och sen slängde mig till vargarna. Njae, inte riktigt, men till vardagen i alla fall. Eftersom jag vill klara mig utan medicinering får jag även klara mig utan annan hjälp med. Det kanske är lika bra, när jag ändå vägrar ta till mig problematiken på djupet.

Det tragikomiska i allt är att jag hela mitt liv tvingats ha en förstående attityd mot dessa bokstäver då en släktning var under the spell. Han var riktigt arrogant, aggressiv och nonchalant och jag har styrt större delen av mitt liv efter honom. Eller snarar efter hans motpol. Om jag gjorde allt tvärtemot hur han gjort borde jag klara mig utmärkt var min plan. Å det funkade riktigt bra. Tills nu.

Sen känner jag mig dum. För att jag inte accepterar dom – bokstäverna. Kanske vore mitt liv enklare om jag gav upp fajten, började äta mediciner och …. nä, där kom avskyn tillbaka. Ingen avsky till människor med ADHD, bara till mig själv med ADHD. Jag är en person som är allt annat än ADHD i min värld.  För mig att ta till mig att att ADHD är en del av mig är som att låta gamla och ruttna frukter bli en del av en fräsch fruktsallad. Det passar inte.

Så man kan väl säga att jag hamnat i en återvändsgränd, för tillfället.

One Comment leave one →
  1. 2008 Okt 26 22:52

    Intressant! Jag har faktiskt aldrig träffat på någon som hatar det. De flesta verkar tycka om sig själv mycket. Fast när man tycker illa om sig, de stunder, är det mycket då med. Självklart tror jag att du kommer få det betydligt lättare om du accepterar, men man kan ej beställa acceptans :/

    Jag är mittimellan. Eller, jag tycker INTE illa om mig själv, eller bokstäverna Onej. Snarare tvärtom, så det var fel uttryckt. Men jag gör inte mycket väsen av det heller, direkt. Och det är ytterst sällan jag skriver om ADHD i bloggen tex. Jag är en människa, inte ADHD.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: