Hoppa till innehåll

2007.12.13 Högpresterande adhd

2008 Okt 19
tags:

Fina stämplar de delar ut – psykologerna. Den senaste i samlingen är ”högpresterande ADHD”. Förklaringen på det är, vad jag hört, att jag är resultatinriktad, att jag jobbar hårt för att verka normal eller nåt. Fast egentligen jobbar jag hårt för att jag vill vara bäst (om jag ser till mig själv) men dit lyckas jag aldrig ta mig. Som jag skrev tidigare, spelar ingen roll hur mycket jag kämpar så är jag och förblir en medelmåtta.

Medelmåtta. Inget roligt ord för en person som hela livet har velat vara eller åtminstone velat känna sig SPECIELL. Men jag börjar acceptera det nu, att det är det ordet som bäst beskriver mig… eeeh… mina prestationer menar jag. Alla kan inte vara bäst, det vet jag, men jag hade ändå hoppats på att jag skulle vara en av ”de utvalda” i samhället. Istället blev jag en av de udda.

Japp, i-landsproblem på hög nivå. Det är tur att vi här i västvärlden har det så bra att vi har tid att komma på vad som är fel med oss. Japp, nu raljerar jag. Det ska jag visst sluta med tycker farbror doktorn. Men om jag inte har mitt självförakt kvar, vad ska det då bli av mig?

One Comment leave one →
 1. Mary Strand permalink
  2008 Dec 10 18:20

  hej – jag känner igen mig. fast jag går fortfarande omkring och tror att jag är speciell. men att jag är för LAT för att utveckla mina begåvningar, jag skulle kunna bli förfatare – om jag inte vore så förbannat lat, och inte drack så mycket alkohol.
  ”högpresterande adhd” var diagnosen min psykolog gav mig som avskedshälsning, sen jag gått hos henne flera år..
  vad ÄR det egentligen? tacksam för svar.

  Svar:
  Hej Mary! Välkommen till mitt lilla rum på internet!
  Jag är inte 100 % säker på vad högpresterande är exakt, men förklaringen jag fick var att jag inte blivit upptäckt som barn eller som tonåring på grund av det. Jag har i alla år lyckats ”sköta mig” så pass bra och fått lagom goda resultat i skolan och på arbeten, alltså inte varit aggressivt utagerande eller liknande. Däremot har jag alltid dagdrömt mycket, svårt att hålla mig kvar i tankarna på det jag borde. Jag gissar att högpresterande handlar om just höga prestationer (för att ha adhd alltså), vissa av oss med adhd klarar inte av det. Våra stämplar måste ju urskilja vem som är vem? Eller? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: